28. јануар 2012.

Beše nekad, a dolazi nam sad.....1910's, 1920's, 1930's....

Polako se vraćamo se kroz vreme...Samo nešto nisam sigurna da li je to pitanje nostalgije  ili je očajnicki pokušaj da se izborimo sa današnjim najpopularnijim materijalom - plastikom i silikonom. 
Šta god da je u pitanju, današnjoj ženi vraća usnulu lepotu, praćenu prirodnom svežinom. 


1920's



Make up 20-tih prošlog veka karakteriše pre svega veoma svetao ten, rumenilo na srednjem delu jagodica u bojama poput boje cigle i prljavo narandžaste.




Dok su oči uglavnom senčene tamno sivom bojom da bi se naglasila dubina. Oko su takodje isticale i veoma crne gornje i donje trepavice, dok su obrve bile veoma tanke, polukružne na krajevima i naglašene dodatno crnim ili veoma tamnim eyeliner-om.



Što se tiče usana, glavna odlika je ruž boje višnje i zrele trešnje do tonova šljive i crnog grožđa...A sto se tiče oblika, većinom se težilo  ka postizanju srcolikih usana, sa preciznim linijama vešto iscrtanim.




1930's


Make up 30-tih ne donosi velike promene u odnosu na 20-te godine proslog veka, ali ipak postoje, jer 30-te nam prvi put prikazuju kontrastne boje pri odevanju, pa samim tim i make up je malo drugačiji....Bar što se intenziteta boje tiče..
Ten i dalje teži da bude svetao, savršen i negovan, dok usne teže da budu crvenije i upadljivije, jasno izražavajući potpunu konturu usana.




Rumenilo sada prelazi više ka ružičastim tonovima i nanosi se intenzivnije skoro na cele jagodice.
Nasuprot tome oči dobijaju novu dimenziju svetlih ili kapaka zasenčenih smeđom bojom, i sve vise se postiže svež prirodan izgled. Naravno trepavice još naglašenije, a obrve i dalje u tankom polukružnom luku blago podignutom na gore, sada smedjih i svetlijih nijansi.







1940's


Prirodno, ali uz malo 'pomoći' kažu da je bio lajtmotiv 40-tih godina, ali neka, bar nema više tankih iscrtanih obrva poput linija i na red su konačno došle one prirodne, ali ne i manje negovane. 
Obrve 40-tih morale su da budu jednostavno savršene, jer i bile su glavni ukras lica. Naravno opet uz nezaobilazni crveni ruž, crveno sada poput krvi, ili narandžasto-crvene nijanse tada posebno popularne, mada stizali su i do tamnijih ciklama tonova. Uz posebno naglašavanje i isticanje linije gornje usne.




Oči sada na spoljašnjem uglu dobijaju taj mačkasti prizvuk, sa znatnim naglašavanjem trepavica, posebno u tom istom uglu, a kapak se ističe tamnijom olovkom tik uz koren trepavica.
Ten je i dalje svetao, negovan i savršen, a teži se ka svežem izgledu uz pomoć ružičastih rumenila i sveže boje breskve. Beli kreon je bio obavezan na donjoj dužici oka.


1950's


Ova dama je definitivno ostavila domaći zadatak svim ženama sveta do dan-danas.... Modna ikona, sex simbol...Asocira li vas ova godina na bilo šta drugo sem na čuvenu Marilyn Monroe ?
Verovatno ne, a ni mene...


Ooo DA....Njegovo visočanstvo...Eyeliner... Na velika vrata...
Oko sada dobija potpuni mačkasti izgled, dopunjen dugačkim uvijenim trepavicama, sedefastom svetlom senkom koja naglašava deo ispod obrve, prirodne boje, čak i veoma svetle na samom kapku. Obrve koje sad vec počinju da dobijaju oblik sa oštrijim lukom na 1/3,  zasenčene su prirodnijimm tonovima i savršeno oblikovane.




Ten je svež, uz rumenilo koje daje dubinu jagodicama, poput bronzanog u kombinaciji sa toplim tonovima ispod - boje ruže ili breskve.
Usne NARAVNO zanosne crvene, savršene konture uz nezaobilazni sexy mladež na obrazu, koji su i godinama kasnije mnogi kopirali.



Eeee toliko od mene za sada, nadam se da sam Vas malo vratila kroz vreme... 
Želim vam lepe stvari i pozitivne misli do sledećeg posta :*****

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...